Khamis, 10 Mei 2012

Adiwira yang sedang difilemkan, Ant-Man

Demam filem adiwira masih belum berakhir. Khabarnya sebuah lagi filem adiwira Marvel sedang dalam pembikinan. Filem tersebut ialah Ant-Man.

Pengarah filem komedi seram Shaun of the Dead iaitu Edgar Wright merupakan pengarah untuk filem ini. Beliau dan penulis skrip Joe Cornish telah merangka skrip untuk filem ini dan menyerahkannya kepada Marvel.

Seperti filem-filem arahannya yang lain iaitu Shaun of the Dead, Hot Fuzz dan Scott Pilgrim vs the World, filem ini akan bergenre komedi yang diselitkan unsur-unsur aksi dan sains fiksyen.

Edgar Wright

Ant-Man mengisahkan tentang seorang saintis dan pakar biologi bernama Dr. Hank Pym telah menemui sejenis formula yang boleh mengubah saiz manusia. Dr. Hank Pym juga menemui cara bagaimana untuk berkomunikasi dengan serangga.

Setakat ini masih belum diketahui siapakah barisan pelakon yang akan membintangi filem ini. Filem Ant-Man dijangka akan ditayangkan pada tahun 2014. Memandangkan watak adiwira Ant-Man adalah salah seorang anggota The Avengers di dalam komik, berkemungkinan besar watak ini akan dimuatkan dalam filem The Avengers yang akan datang, atau mungkin juga tidak.Tiada ulasan: